Vurenhout verven

Home | Vurenhout verven

Zelf vurenhout verven

Vurenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland. Wil jij graag jouw vurenhout verven, dan ben je dus niet de enige! We geven je dan ook graag advies over het vurenhout lakken, verven en verder behandelen. Om de levensduur te verlengen is het verstandig om het hout te beschermen tegen van alles waar het door beïnvloed kan worden. Bewerk je dit met een dekkende beits of verf van Jotun dan zorg je ervoor dat het hout erg goed beschermd is. Bij Scandinavischeverf.nl bieden wij de beste producten voor vurenhout verven. Meer weten? Lees dan snel verder of neem direct contact met ons op voor advies op maat.

Beste bescherming voor vurenhout

De beste bescherming voor vurenhout is door het te verven met beits of verf. Omdat vurenhout vrij goedkoop en makkelijk te verwerken is, komt het veel voor in Nederland. Ondanks dat het goedkoop is, wil je er natuurlijk wel zo lang mogelijk van genieten. Dit doe je door je vurenhout te verven, te lakken of te beitsen. 

De beste bescherming krijg je door middel van een dekkende beits. Dit komt omdat een dekkende beits een product is met veel pigment waardoor het beter beschermt. Naast het pigment is het ook belangrijk dat de beschermlaag na het verven als het ware kan ademen. Op deze manier blijft het vocht niet vastzitten in het hout en kan het verdampen. Zo voorkom je dus houtrot en kan jouw vurenhout weer een stuk langer mee.

De beste dekkende beits om je vurenhout mee te verven is de Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg of de Jotun Demidekk Helmatt. Beide beitsen verschillen op het gebied van de glansgraad. De Helmatt is een extra matte beits en de Tackfarg heeft een zijdeglans. Door gebruik te maken van een van deze beitsen is jouw vurenhout na het verven of lakken 10 tot 12 jaar onderhoudsarm. De lange periode wordt bereikt dankzij UV-blokkerende componenten, een uitstekende elasticiteit, goede dampdoorlatendheid en schimmelwerende componenten.

Aanbevolen producten

Bekijk alle producten die je nodig hebt om vurenhout te verven.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Stappenplan vurenhout verven

De eerste stap van het vurenhout verven of lakken is het reinigen van het hout. Zit er hars op het hout? Steek dit dan weg met een plamuurmes of ontvet het hars met thinner. Als je dit hebt gedaan, reinig je het hout met Jotun Kraftvask en water. Lees goed de gebruiksaanwijzing van Kraftvask voor een optimale werking en reiniging. Na het reinigen moet het hout geschuurd worden. Afhankelijk van de staat van het hout moet er de juiste korrel worden gekozen. Als het gaat om onbehandeld hout, dan schuur je het met korrel 240. Gaat het om behandeld of beschadigd hout? Ga dan voor korrel 120 of grover als dit nodig is. Na het schuren moet het hout goed stofvrij zijn voordat je gaat beginnen met het verven.

Als je het vurenhout gaat verven, dan begin je niet gelijk met de Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg of Helmatt. Het is verstandig om een goede primer aan te brengen. Hiervoor is Jotun Visir Oljegrunning Klar de juiste keuze. Dit middel dringt diep door tot in het hout waardoor de beits dit niet meer doet. Een laag is voldoende, behalve voor de kopse kanten. Deze moeten zo’n drie tot vier keer worden gedaan, maar dat mag nat in nat. Oftewel, het hoeft nog niet volledig droog te zijn, een droogtijd van zo’n twee uur is voldoende. Het is belangrijk dat het middel het hout verzadigt maar geen laag vormt. Als de Jotun Visir Oljegrunning Klar niet meer plakt, is het klaar om behandeld te worden met de Jotun Demidekk. Voordat je dit gaat doen is het verstandig om het vurenhout te schuren met een hele lichte korrel 320 voor de ultieme hechting. Na het schuren en opnieuw stofvrij maken breng je de Jotun Demidekk naar keuze aan. 

Op nieuw hout wordt het aangeraden om minimaal twee lagen aan te brengen voor de beste dekking. Het rendement van zowel de Demidekk Ultimate Tackfarg als de Helmatt is op fijnbezaagd hout zo’n 7 tot 10 vierkante meter per liter en bij geschaafd hout zo’n 10 tot 12 vierkante meter per liter. Na 2 uur is het alweer overschilderbaar.

Heb je nog vragen, ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij Scandinavischeverf.nl of heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen persoonlijk advies uitbrengen zodat je op de beste manier wordt geholpen. Bestel bij ons voor 15:00 en je kunt de volgende dag al je vurenhout verven en een goede bescherming geven tegen alle weersinvloeden en schimmels.

Lees ook over Canexel schilderen, Douglas hout schilderen, Grenen verven, Houten vloer verven, Rabatdelen schilderen, Steigerhout behandelen en over onze White wash!

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.