Tuintafel verven

Home | Tuintafel verven

Je tuintafel verven

Het verven van je tuintafel zorgt dat deze beschermd is tegen alle weersinvloeden waar het hele jaar mee te maken krijgt. Om de levensduur van je tafel te verlengen kun je deze verven met verf of beits. Maar je kunt ook kiezen voor een olie, al biedt dit een minder langdurige bescherming. Bij Scandinavischeverf.nl hebben we de beste bescherming voor jouw tuintafel met de producten van Jotun, van olie tot verf en beits, alles om jouw tuintafel mee te verven en behandelen. Bestel jouw benodigde producten voor 15:00 en je kunt de volgende dag al beginnen met het schilderen.

De beste bescherming voor je tuintafel

Bij Scandinavischeverf.nl hebben we verschillende producten van Jotun voor de beste bescherming van je tuinbank. Het is mogelijk om te kiezen voor olie maar dit is niet een hele sterke bescherming en heeft bovendien zeer korte onderhoudsintervallen van maximaal twee jaar. Dat is dan ook de reden dat we bij Scandinavischeverf.nl voor het beitsen of verven van de tuintafel aanraden om hem zo goed mogelijk te beschermen. Wil je toch voor olie gaan? Dan kun je kiezen voor Jotun Treolje V of voor Jotun Treolje Solvent voor hardhout en vettige houtsoorten.

Als je een langere onderhoudsinterval tot wel acht jaar wil, dan kun je kiezen voor de semi dekkende beits van Jotun, de Jotun Demidekk Strukturlasyr. De diverse componenten in deze beits zorgen voor een goede bescherming en de lange onderhoudsarme periode. Voordat je de tuintafel gaat verven met de Jotun Demidekk Strukturlasyr is het belangrijk om deze te impregneren als hij nog niet eerder behandeld is. Is dit wel het geval of is de tuintafel in de fabriek al geïmpregneerd? Dan is het niet nodig om dit te doen en kun je gelijk aan de slag met de Demidekk Strukturlasyr.

Een nog langere onderhoudsarme periode? Dat kan door te gaan voor een dekkende verf-beits, de Jotun Demidekk Ultimate. Dit product zorgt voor een onderhoudsarme periode tot maar liefst 12 jaar. Bij Scandinavischeverf.nl hebben we twee varianten: De Jotun Demidekk Ultimate Helmatt en Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg. Beide hebben over het algemeen dezelfde eigenschappen. Het grootste verschil zit in de afwerking. De Ultimate Helmatt heeft een extra matte afwerking en de Ultimate Tackfarg heeft een zijdeglans afwerking.

Twijfel je welke bescherming het beste is voor jouw tuintafel? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en te adviseren waar nodig. Zo kun jij je tuintafel verven met de beste bescherming die voldoet aan jouw eisen.

Aanbevolen producten

Bekijk alle aanbevolen producten voor het verven van je tuintafel.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Stappenplan tuintafel verven

Als je jouw bestelling van Scandinavischeverf.nl binnen hebt, is het tijd om de tuintafel te verven. Het eerste wat je moet doen is de reiniging van de tuintafel. Dit doe je met Jotun Kraftvask. Vervolgens kun je de tuintafel schuren. Bij nieuw en/of onbehandeld hout gebruik je schuurpapier met korrel 240 en bij behandeld of beschadigd hout ga je voor een grovere korrel. Na het schuren is het belangrijk om de tuintafel stofvrij te maken. Zodra dit het geval is, kun je de tafel impregneren als je de tafel later gaat beitsen of verven. Het impregneren doe je met Jotun Visir Oljegrunning Klar. Dit product dringt diep door in het hout waardoor het hout verzadigd raakt en in het vervolg minder verf of beits opneemt wat ervoor zorgt dat je minder van dit product nodig hebt. Is het impregneermiddel aangebracht en voldoende gedroogd? Dan kun je de tuintafel gaan verven met de gekozen beits of verf. Doe dit in twee of drie lagen en verf altijd met de lengterichting van de houtnerf mee.

Nog vragen over het stappenplan of de keuze voor het juiste product van Jotun? Neem dan contact met ons op! Scandinavischeverf.nl staat klaar om jou te adviseren en al je vragen te beantwoorden. Bestel voor 15:00 en je krijgt je bestelling de volgende dag al geleverd. Is je bestelling €50 of meer? Dan wordt deze ook nog eens gratis bezorgd. Tot snel bij Scandinavischeverf.nl.

Lees ook over tuinbank verven, tuinhuis schilderen en tuinmeubels verven!

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.