Tuinmeubels verven

Home | Tuinmeubels verven

Zelf tuinmeubels verven

Tuinmeubels verven die van hout zijn zorgt ervoor dat ze beter tegen diverse weersinvloeden kunnen. Vaak staan deze meubels het hele jaar buiten. Het is daarom belangrijk om de tuinmeubels goed te onderhouden met de juiste producten. Deze producten vind je natuurlijk bij Scandinavischeverf.nl. Bij ons kun je terecht voor persoonlijk advies om jouw tuinmeubels te verven met het juiste product. Bestel je de producten voor 15:00? Dan heb je ze de volgende dag al in huis en kun je gelijk aan de slag. Bekijk direct het assortiment of lees verder.

Beste bescherming voor tuinmeubels

De beste bescherming voor jouw tuinmeubels geef je door ze te verven en behandelen met Jotun producten. Bij Scandinavischeverf.nl hebben we alles om jouw tuinmeubels de beste bescherming te bieden. Van tuinbank tot tuinstoel en tuintafel, alles wat gemaakt is van hout, wordt beschermd door onze producten. Vaak zijn tuinmeubels gemaakt van Meranti, douglas, eiken, teak of acacia. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken of de te gebruiken producten geschikt zijn voor dit type hout. Wij hebben van Jotun de juiste producten voor het behandelen van dit type hout. Zo kun jij je tuinmeubels verven en beschermen tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw, wind maar ook zonnestralen. Afhankelijk van de houtsoort bevelen wij diverse producten aan. Het is dus goed om te weten van wat voor soort hout jouw tuinmeubels zijn gemaakt zodat je zeker weet dat je ze met de juiste producten van Jotun kan behandelen.

Het beste product van Jotun voor het verven van tuinmeubels is Jotun Demidekk Terrasslasyr. Dit is een waterverdunbare transparante beits. Het is te verkrijgen in speciaal ontwikkelde kleuren voor een optimale bescherming van jouw tuinmeubels. De Demidekk Terrasslasyr is waterafstotend, voorkomt scheuren in het hout en bevat componenten tegen de schadelijke effecten van UV-licht, schimmels en houtrot. Scandinavischeverf.nl beveelt het product aan voor zachte houtsoorten, tuinmeubels en schuttingen waar een transparante, semi dekkende bescherming is gewenst. Het is speciaal ontwikkeld voor terrasvloeren, schuttingen en tuinmeubel. De glansgraad is mat.

Gaat het om hardhouten tuinmeubels? Dan kun je ook kiezen voor Jotun Trebitt Oljebeis om de tuinmeubelen te verven met beits. Wil je liever olie gebruiken voor de bescherming? Dan kun je voor hardhouten meubels kiezen voor Jotun Treolje Solvent. Wil je de ultieme bescherming en je tuinmeubels verven met een verf of dekkende beits? Gebruik dan de Jotun Demidekk Oljetackfarg.

Aanbevolen producten

Alle aanbevolen producten voor het schilderen van tuinmeubels.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Stappenplan tuinmeubels verven

Heb je de juiste producten van Jotun besteld bij Scandinavischeverf.nl en is het tijd om je tuinmeubels te verven of behandelen? Volg dan dit stappenplan voor het beste resultaat. Allereerst moeten de tuinmeubels gereinigd worden. Dit doe je met Jotun Kraftvask. Het middel verwijderd schimmels en algen en voorkomt daarbij dat deze terugkomen. Als het hout schoon is schuur je het licht op met korrel 240 voor onbehandeld of nieuw hout en grover voor behandeld of beschadigd hout. Maak na het schuren het hout stofvrij.

Afhankelijk van de afwerking van de tuinmeubels, of je ze gaat verven of oliën, is het nodig om de tuinmeubels te impregneren. Het impregneren is alleen nodig als je de tuinmeubels gaat verven of beitsen. Voor het impregneren gebruik je Jotun Visir Oljegrunning Klar. Dit zorgt voor een betere hechting van de beits of verf en er is minder nodig. Als het hout van de tuinmeubels al in de fabriek is geïmpregneerd of het gaat om hardhout, dan is het niet nodig om extra te impregneren.

Als je de tuinmeubels gaat oliën dan breng je dit in een of twee lagen dun aan in de lengterichting van de nerf. Het is mogelijk om de tweede laag nat in nat aan te brengen maar dit is niet verplicht. Verwijder de overtollige olie altijd met een droge en pluisvrije doek. Het mag namelijk geen laag op het hout vormen. Als je tuinmeubels gaat verven of beitsen kun je na het impregneren het hout nog eenmaal heel licht opschuren met korrel 320 of fijner voor een nog betere hechting, maar dit is niet noodzakelijk. Vergeet na het schuren niet om het hout weer stofvrij te maken. Is dit het geval? Dan kun je het gekozen Jotun product aanbrengen. Is er een houtnerf zichtbaar? Breng het product dan altijd aan in de lengterichting van de nerf. Dit is bij tuinmeubels echter niet altijd het geval. Afhankelijk van het gekozen product breng je een tot drie lagen aan op de tuinmeubels, lees hiervoor goed de gebruiksaanwijzing van de producten.

Wil je meer weten over de juiste producten voor het verven van jouw tuinmeubels of heb je advies nodig? Neem dan contact op met Scandinavischeverf.nl. Wij staan klaar om persoonlijk advies uit te brengen. Bestel je producten bij ons voor 15:00 en je kunt de volgende dag al aan de slag! Vanaf €50 wordt jouw bestelling zelfs gratis thuisbezorgd.

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.