Tuinhuis schilderen

Home | Tuinhuis schilderen

Zelf tuinhuis schilderen

Je tuinhuis schilderen? Het schilderen of verven van een tuinhuis moet gedaan worden met de juiste producten om zo verzekerd te zijn van lange onderhoudsintervallen. Gebeurt dit niet, dan zal het zelfs mogelijk zijn dat je ieder jaar weer onderhoud moet plegen, terwijl met de juiste producten dit niet nodig is. Bij Scandinavischeverf.nl hebben wij de juiste producten. Wil je persoonlijk advies over welke producten voor jouw situatie geschikt zijn? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om een persoonlijk advies uit te brengen. Bestel je bij ons de producten voor 15:00? Dan kun je er de volgende dag al mee aan de slag.

Beste bescherming voor het tuinhuis

De beste bescherming van het tuinhuis is door het hout te impregneren en vervolgens te schilderen. Zeker als je gaat voor een dekkende beits of verf van Jotun zoals de Jotun Demidekk Ultimate. Door te kiezen voor die verf voor het tuinhuis, krijg je onderhoudsintervallen tot maar liefst 12 jaar. Dit komt doordat deze dekkende beits van Jotun beschikt over een aantal belangrijke eigenschappen zoals UV-blokkerende componenten, een elasticiteit die blijvend is, een uitstekende dampdoorlatendheid en het bevat schimmelwerende componenten. Door de UV-blokkerende componenten wordt de kleur van de beits ook beschermd tegen verkleuring. De beste bescherming van het tuinhuis krijg je dus door het te schilderen met Jotun Demidekk Ultimate.

Bij Scandinavischeverf.nl krijgen we ook vaak de vraag of het nodig is om een onbehandeld tuinhuis te impregneren voor het schilderen. Daar kunnen we kort over zijn: ja dat is nodig. Dit komt omdat impregneermiddelen dieper in het hout doordringen dan een verf of beits en het bevat extra schimmelwerende componenten. Deze combinatie zorgt ervoor dat het impregneren van het tuinhuis alleen al zorgt voor een verlenging van de levensduur. Ook zorgen deze middelen voor het verminderen van het doorbloeden van het hout. Voor het impregneren kun je kiezen voor Jotun Visir Oljegrunning Klar bij niet bloedende houtsoorten en anders kun je kiezen voor Jotun Demidekk Oljetackfarg. Dit is een dekkende primer voor bloedende houtsoorten en gewolmaniseerde houtsoorten die in een lichte kleur afgewerkt gaan worden.

Aanbevolen producten

Bekijk alle aanbevolen producten voor het schilderen van jouw tuinhuis.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Stappenplan tuinhuis schilderen

Is jouw tuinhuis gemaakt van hout en wil je het schilderen? Dan geeft Scandinavischeverf.nl het stappenplan om dit op de juiste manier te doen. De allereerste stap die je moet zetten is het verwijderen van hars. Dit kun je doen met een plamuurmes of verfbrander. Achteraf ontvet je het nog met thinner. Vervolgens reinig je het hout van het tuinhuis met Jotun Kraftvask. Naast dat het reinigt, voorkomt het in de toekomst ook schimmels en algen. Volg de gebruiksaanwijzing van de Jotun Kraftvask voor de beste reiniging.

De volgende stap is het schuren van het hout. Gaat het om onbehandeld hout? Dan begin je te schuren met korrel 240. Als het gaat om behandeld of beschadigd hout? Kies dan voor een grovere korrel zoals 120 of nog grover indien nodig. Maak na het schuren het hout stofvrij. Zo is het klaar voor het impregneren. Impregneer het onbehandelde hout met een laag Jotun Visir Oljegrunning Klar of Jotun Demidekk Oljetackfarg. Bij de kopse kanten is het belangrijk om drie of vier lagen aan te brengen, nat in nat, oftewel wanneer het impregneermiddel nog niet is gedroogd. Houd hiervoor maximaal twee uur aan. Zorg dat het hout wordt verzadigd, zonder dat er een laag vormt. Na het impregneren kun je er nog voor kiezen om het hout heel licht te schuren met een korrel 320 of fijner, maar dit is niet per se benodigd.

Als het impregneermiddel droog is en niet meer plakt, kun je de Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg of Helmatt aanbrengen. Bij nieuw hout is het verstandig om minimaal twee lagen aan te brengen. Het beste is om al het hout van het tuinhuis te schilderen voordat het tuinhuis gemonteerd wordt. Door het rondom alvast te eenmalig te impregneren en te beitsen zal je het beste resultaat bereiken. Na de montage werk je het hout aan de zichtzijden nog met een of twee lagen Jotun Demidekk Ultimate af. Door dit te doen verminder je de kans op kromtrekken van het hout en dat er ongeschilderd hout tevoorschijn komt als hout krimpt.

Meer weten over de beschikbare producten van Scandinavischeverf.nl of meer weten over je tuinhuis schilderen? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden en persoonlijk te adviseren waar nodig.

Lees ook over tuinbank verventuinmeubels verven en tuintafel verven!

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.