Tuinbank verven

Home | Tuinbank verven

Zelf tuinbank verven

Je tuinbank verven zorgt ervoor dat deze beter beschermd is tegen de vele weersinvloeden die de bank moet doorstaan. Over het algemeen staan tuinbanken het hele jaar buiten. Ze moeten dus goed beschermd worden tegen wind, regen, sneeuw maar ook zonneschijn. Het is dan ook belangrijk om je bank goed te onderhouden met de juiste producten.

Bij Scandinavischeverf.nl hebben we Jotun producten voor het beschermen en verven van jouw tuinbank. Zo is deze optimaal beschermd tegen de vele weersinvloeden. Als je nog twijfels wat het beste product voor jou is, kun je contact met ons opnemen. Wij staan klaar om jou te adviseren over het kiezen van de beste producten. Bestel je deze vervolgens voor 15:00? Dan worden ze de volgende dag al geleverd. Meer weten? Lees dan verder.

De beste bescherming voor je tuinbank

Voor de beste bescherming van je tuinbank hebben we bij Scandinavischeverf.nl verschillende producten van Jotun. Zo kun je kiezen voor olie maar je kunt ook je tuinbank verven of beitsen voor een nog sterkere bescherming. Iedere keuze heeft z’n eigen voor en nadelen. Bovendien is het ook belangrijk om te weten van welke houtsoort je tuinbank is gemaakt zodat je de juiste Jotun producten kunt kiezen.

Wil je je tuinbank oliën? Dan kun je kiezen voor Jotun Treolje V of Jotun Treolje Solvent voor hardhout en vettige houtsoorten. Wanneer je kiest voor olie als bescherming van je tuinbank hoef je deze niet te impregneren. De olie zelf dringt al diep genoeg door in het hout. Het oliën van je tuinbank zorgt voor onderhoudsintervallen van zo’n 2 tot 3 jaar. Bovendien accentueert het de houtnerf en beide oliën hebben een matte afwerking

Wil je toch meer bescherming en langere onderhoudsintervallen? Dan kun je de tuinbank verven of beitsen. Bij het beitsen zorg je voor onderhoudsintervallen tot maar liefst 8 jaar. Dit komt door verschillende eigenschappen en bestanddelen van de soorten beits. De meest duurzame, semi dekkende beits van Jotun is de Jotun Demidekk Strukturlasyr. Voordat je de tuinbank gaat verven met de beits is het belangrijk om te impregneren. Hierdoor is de tuinbank nog beter beschermd en heb je minder verf nodig omdat het hout al is verzadigd.

De langste onderhoudsintervallen krijg je door het verven van je tuinbank met Jotun Demidekk Ultimate. Je hebt dan een onderhoudsarme periode tot maar liefst twaalf jaar. Dit komt door de kracht van de Jotun Demidekk Ultimate. Als het hout onbehandeld is, dan krijg je de beste bescherming door het eerst te impregneren met de Jotun Visir Oljegrunning Klar als het gaat om niet bloedende houtsoorten. Gaat het om een bloedende houtsoort? Kies dan voor de dekkende primer Jotun Demidekk Oljetackfarg.

Twijfel je tussen verschillende afwerkingen om je tuinbank te verven? Neem dan contact met ons op. Bij Scandinavischeverf.nl staan we klaar om je persoonlijk advies te geven zodat je de juiste keuze maakt om jouw tuinbank te schilderen en te beschermen tegen weersinvloeden.

Aanbevolen producten

Alle aanbevolen producten voor het verven van jouw tuinbank.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Stappenplan tuinbank verven

Als je de producten voor het verven van je tuinbank hebt besteld bij Scandinavischeverf.nl en je hebt ze binnen, dan is het tijd om aan de slag te gaan. Allereerst is het belangrijk om de bank te reinigen en de bank te schuren. Voor nieuw en onbehandeld hout gebruik je korrel 240 en voor beschadigd of behandeld hout kun je grover schuurpapier gebruiken. Vervolgens maak je het stofvrij en kun je het impregneren met Jotun Visir Oljegrunning Klar als je de tuinbank gaat verven met beits. Bij het gebruik van olie als afwerking is het niet nodig om te impregneren. Na het impregneren breng je de verf of beits aan in twee tot drie lagen voor een optimale bescherming. Verf altijd met de lengterichting van de nerf mee voor het beste resultaat.

Heb je nog vragen over de te doorlopen stappen, de te gebruiken producten of iets anders? Neem dan contact op met Scandinavischeverf.nl. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden of je te persoonlijk adviseren indien nodig. Bestel voor 15:00 en je hebt de producten morgen al in huis. Is je bestelling hoger dan €50? Dan wordt deze ook nog eens gratis thuisbezorgd.

Lees ook over tuinhuis schilderen, tuinmeubels verven en tuintafel verven!

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.