Steigerhout behandelen

Home | Steigerhout behandelen

Steigerhout beitsen, verven of behandelen met olie

Steigerhout behandelen is belangrijk om de levensduur van het hout te verlengen en de vergrijzing tegen te gaat. Het behandelen kan met steigerhout verf, olie, of beits. Bij Scandinavischeverf.nl hebben we alle drie de oplossingen van het Noorse merk Jotun. Dit merk is wereldwijd bekend door zijn duurzaamheid en weerbaarheid bij de slechtste weersomstandigheden, daar hebben ze in Scandinavië natuurlijk meer dan genoeg ervaring mee. Lees meer over het gebruik van de juiste producten om steigerhout op de juiste manier te behandelen.

Voordelen van steigerhout behandelen

Steigerhout is vaak gemaakt van zachtere houtsoorten zoals vuren, grenen, douglas lariks. Van zichzelf hebben deze houtsoorten geen al te lange levensduur. Maar door dit steigerhout te behandelen biedt je extra bescherming tegen diverse weersomstandigheden, schimmels en UV-licht. Met behulp van de bescherming die de behandeling biedt zal het hout langer meegaan en er nog vele jaren goed uitzien. Bovendien is steigerhout dat behandeld is makkelijker schoon te houden. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld tuinmeubels. De verschillen tussen het steigerhout beitsen, oliën of steigerhout verven zijn voornamelijk het uiterlijk en de duurzaamheid.

Steigerhout olie

Als je op zoek bent naar een steigerhout olie om het mee te behandelen, dan kun je kiezen voor de Jotun Treolje V. Dit is een transparante olie op waterbasis die een gemiddelde slijtvastheid biedt. Na het behandelen trekt de steigerhout olie in het hout en vormt geen filmlaag. De Jotun Treolje V geeft een matte afwerking aan het steigerhout en is verkrijgbaar in kleurloos en transparante kleuren. Als je gaat voor kleurloos zal onderhoud vaker benodigd zijn. Afhankelijk van de gekozen kleur of kleurloos blijft de houtkleur zichtbaar tot half zichtbaar en de houtstructuur blijft altijd zichtbaar. De steigerhout olie is direct aan te brengen op onbehandeld en geïmpregneerd hout. Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om het hout te reinigen. Dit kun je het beste doen met Jotun Kraftvask. Volg de aanwijzingen op de verpakking bij het reinigen met dit product. Vervolgens moet het hout geschuurd worden. Dit schuren doe je met schuurpapier met korrel 100 tot 160. Dit is niet nodig bij ruw steigerhout. Moet je nog oude verflagen of beschadigingen verwijderen, dan kun je beter grover schuurpapier gebruiken. Heb je deze stappen doorlopen? Dan kun je het steigerhout oliën in 1 tot 2 lagen. Doe dit met een kwast en in de lengterichting van de nerf. Het is mogelijk om de twee lagen direct na elkaar aan te brengen maar dit is niet verplicht. Het is belangrijk om de olie geen laag te laten vormen en de overtollige olie te verwijderen met een droge en pluisvrije doek.

Aanbevolen producten

Alle benodigdheden producten voor het behandelen van steigerhout.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Steigerhout beits

Als je op zoek bent naar steigerhout beits, dan bieden wij de Jotun Demidekk Terrasslasyr. Dit is een semi dekkende steigerhout beits met een goede slijtvastheid en matte afwerking. Net als de steigerhout olie trekt deze beits in het hout waardoor het geen film vormt. Het onderhoud moet eens in de drie á vier jaar worden herhaald. De Jotun Demidekk Terrasslasyr is verkrijgbaar in semi dekkende kleuren maar ook in grey- en white wash kleuren. 

Voordat je het steigerhout gaat beitsen kun je het steigerhout behandelen net zoals je bij een afwerking met olie zou doen. Dit houdt dus in reinigen en schoonmaken. Ook het aanbrengen van dit Jotun product doe je in een of twee lagen in de lengterichting van de nerf. Je kan kiezen tussen een kwast of een vachtroller voor het aanbrengen steigerhout beits. Het overtollige steigerhout beits verwijder je met een droge en pluisvrije doek.

Steigerhout verf

Bij de keuze voor steigerhout verf uit ons assortiment kun je uit twee producten van Jotun Demidekk kiezen: de Jotun Demidekk Ultimate Helmatt en de Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg. Beide zijn het dekkende beitsen op waterbasis die zeer flexibel zijn en de houtnerf accentueren. Het grootste verschil is dat de Ultimate Helmatt een matte afwerking heeft en de Ultimate Tackfarg heeft een zijdeglans afwerking. Beide soorten steigerhout verf hebben een onderhoudsinterval van 12 jaar en zijn leverbaar in diverse dekkende kleuren. Het onderhoudsinterval is zo lang in vergelijking met de semi dekkende steigerhout beits en olie doordat de verf UV blokkerende componenten bevat, een goede dampdoorlatendheid heeft en schimmelwerende componenten bevat. Wil je gaan voor het ultieme duurzame resultaat? Dan is het verstandig om het steigerhout te impregneren voor het verven. Hiervoor kun je kiezen voor Jotun Visir Oljegrunning Klar. Dit is niet nodig als het steigerhout al is geïmpregneerd in de fabriek. Maar het is dan wel alsnog aan te raden als je het steigerhout gaat schilderen in lichte kleuren. Ook voordat je het steigerhout gaat verven reinig je het eerst met Jotun Kraftvask en schuur je het op met korrel 100 tot 160 en grover voor het verwijderen van oude verflagen en/of beschadigingen. Het is belangrijk om het steigerhout vervolgens stofvrij te maken voor het steigerhout beitsen of verven.

Alles om steigerhout te behandelen

Bij Scandinavischeverf.nl vind je alles om steigerhout te behandelen. Of je dit nou wil doen met verf, beits of olie, als je gaat schilderen op steigerhout kun je hier binnen ons assortiment met kwalitatieve Jotun producten alles voor vinden. Ook voor de reiniging en het impregneren van het hout bieden wij de beste producten van Jotun. Bestel jouw producten voor 15:00 en ze worden de volgende dag al bezorgd. Bij bestellingen boven de €50 gebeurt dit zelfs gratis! Heb je nog vragen over steigerhout behandelen of heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Lees ook over Canexel schilderen, Douglas hout schilderen, Grenen verven, Houten vloer verven, Rabatdelen schilderenVurenhout verven en over onze White wash!

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.