Home | Winkel | Scanofloor Uniprimer

Scanofloor Uniprimer

Wissen

119,65

Voordelen bestellen bij Scandinavischeverf.nl

Productomschrijving

Beschrijving

Scanofloor Uniprimer is multifunctioneel

Scanofloor Uniprimer is een transparante primer die wordt gebruikt als grondlaag impregneermiddel voor zuigend beton, anhydriet en cementdekvloeren. Maar ook wordt het gebruikt als hechtlaag voor vloercoatings. Bovendien is het ook toepasbaar als weekmakerbestendige stofbinder voor de eerder genoemde vloeren. Scanofloor Uniprimer kan worden afgewerkt met de meeste dekkende vloerproducten. Bij Scandinavischeverf.nl hebben wij Uniprimer in een verpakking van drie liter. Meer weten over dit product of advies nodig? Neem dan contact met ons op of lees hieronder verder.

Kenmerken Scanofloor Uniprimer

De Uniprimer heeft een transparante afwerking, al is die bij het aanbrengen melkwit en is halfglans. Het verbruik is gemiddeld tussen de 7 en 11 m² per liter. De verwerkingstijd van Uniprimer is 1 uur en het kan aangebracht worden met een kwast, vachtroller, wisser of spuit. Het is binnen 24 tot 48 overschilderbaar. Ga je dit na 48 uur doen, dan moet het altijd eerst opgeschuurd worden en vervolgens overgeschilderd. De Uniprimer kan in één of twee lagen worden aangebracht en is beloopbaar na 12 uur. Het is licht belastbaar na 24 uur en na 7 dagen is het volledig te belasten. De primer is ook te verdunnen als je het op sterk zuigende ondergronden gaat gebruiken. Het is dan mogelijk om te verdunnen met maximaal 20% water.

De Uniprimer is een 2-componenten epoxy hechtprimer dat chemisch resistent en dampdoorlatend is. Bovendien is het op waterbasis, nagenoeg reukloos en ook nog eens oplosmiddelvrij. Ook wanneer je bijvoorbeeld een cementdekvloer stofvrij en gemakkelijk te onderhouden wil maken kun je gebruikmaken van de Scanofloor Uniprimer. Dan gebruik je het als stofbinder. Het is dan niet per se nodig om het nog te overschilderen, maar dit kan natuurlijk wel. Wil je meer weten over de resistentie? Deze is bij Scandinavischeverf op aanvraag verkrijgbaar.

Scanofloor Uniprimer toepassen

Voordat je de Uniprimer gaat toepassen is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon, stofvrij en droog is. Bovendien mag er maximaal 3% vocht op 20 mm diepte aanwezig zijn. Vanzelfsprekend moet de ondergrond ook van goede kwaliteit zijn. Voor het schoonmaken van de ondergrond is het aangeraden om een gespecialiseerde vloerreiniger te gebruiken voor optimaal resultaat. Zijn er verfresten of cementhuid? Verwijder deze dan eerst door middel van stralen, frezen of schuren. Als het gaat om betonvloeren dan kun je deze stralen of met een diamantschuurmachine voorbehandelen. Ook vloeren die met een curing compound zijn afgewerkt straal je of behandel je voor met een diamantschuurmachine. Anhydrietvloeren en cementdekvloeren kun je het beste met een roterende schuurmachine voorbehandelen. Vervolgens kun je de ondergrond stofvrij maken met een professionele stofzuiger.

Als de ondergrond klaar is voor het aanbrengen van de Uniprimer, is het tijd om componenten A en B met elkaar te mengen door middel van een boormachine met spindel. Vervolgens kan het nog verdund worden met maximaal 20% water. Het te bewerken oppervlakte moet een minimale temperatuur van 10 graden Celsius hebben terwijl de verwerkingstemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius moet liggen. Ook mag de relatieve luchtvochtigheid niet hoger zijn dan 70%. Gaat het om een sterk zuigende ondergrond? Breng dan twee lagen aan. Gebruik je de Uniprimer als stofbinder? Dan is één laag voldoende. Het is belangrijk om de coating gedurende zeven dagen niet af te dekken voor het beste resultaat. Heb je nog vragen over het aanbrengen of de mogelijkheden met de Uniprimer? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en advies te geven waar nodig.

Naast Scanofloor Uniprimer bevat ons assortiment van Scano ook ClearcoatVloerolie, Pré dekverf en Clearprimer.

Extra informatie

Inhoud/Liter

3L

Toepassing

Locatie

Binnen, Buiten

Kleurwaaier

Transparant

Dekking

Transparent

Slijtvast

Vergeelt niet

Ideale voorbehandeling

Sneldrogend

Alleen voor poreuze tegels

2 lagen nodig op sterk zuigende ondergronden

Specificaties

Inhoud/Liter

3L

Toepassing

Locatie

Binnen, Buiten

Kleurwaaier

Transparant

Dekking

Transparent

5/5

Kwaliteitsproducten, soepele levering en ook nog eens goed advies over hoe de producten te gebruiken. Hier moeten wel vakmensen achter zitten.

- Jan R.

5/5

Mijn go-to website voor mijn favoriete verf en aanverwante producten. Altijd vlotte leveringen en nog nooit problemen gehad.

- Thomas H.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dit heb je ook nodig!

12,10

1,36

3,80

6,10
Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.