Ruilen en Retourneren

Home | Ruilen en Retourneren

Teveel of de verkeerde producten besteld? Kan gebeuren! Je kunt de meeste aankopen (m.u.v. op kleur gemengde producten) binnen veertien dagen retourneren en dan krijg je gewoon je geld terug. Nadat je je retour bij ons hebt aangemeld ontvang je van ons een retournummer en heb je vervolgens nog eens 14 dagen de tijd om de producten daadwerkelijk te retourneren. De enige uitzondering op die regel is verf die speciaal voor jou op kleur is gemengd, die nemen we namelijk niet terug. Al het andere wel. Retourneren vanuit België is uiteraard ook geen probleem, dit werkt hetzelfde als in Nederland. Let op: vermeld a.u.b. uw retournummer, zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen. 

STAP 1
Controleer of jouw product geretourneerd mag worden. Iedere webshop-consument heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop consument of een door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Maatwerk producten zijn wettelijk uitgesloten van het herroepingsrecht. De verf die wij speciaal voor jou op kleur hebben gemengd, kan niet worden geretourneerd.

STAP 2.
Vul onderstaand retourformulier in, gebruik het Europees modelformulier voor herroeping

of stuur een andere ondubbelzinnige verklaring.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons namelijk via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wil herroepen. Dit kan bijvoorbeeld per post of per mail. Maar het makkelijkste is via het retourformulier onderaan deze pagina. Het gebruiken van een herroepingsformulier is overigens niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

STAP 3
Zodra je een scandinavischeverf.nl-retournummer hebt ontvangen, verpak je de producten mogelijk in de originele doos of een andere stevige verpakking. Controleer altijd of het product goed is verpakt, want eventuele beschadiging door eigen toedoen of door toedoen van de bezorger is voor eigen risico. Eventuele schade aan het door ons ontvangen product kan betekenen dat we de kosten hiervan in mindering brengen op het te crediteren bedrag.

Voor verbruiksartikelen, zoals verf, geldt dat voor het beoordelen van het product het niet nodig is om dit uit te pakken of te openen. Doe je dit toch, dan is het product niet meer te verkopen en kan de waardevermindering 100% zijn. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

STAP 4
Print het retourformulier uit dat je van ons via de mail hebt ontvangen en stop het in de doos. Heb je van ons een retoursticker ontvangen? Plak deze dan aan de buitenkant op de doos.

STAP 5
Geef je pakket binnen 14 dagen na je retourmelding af bij een PostNL-punt. Bekijk hier het dichtstbijzijnde PostNL pakketpunt bij jou in de buurt. Bewaar je verzendbewijs totdat je retour volledig is afgehandeld. Daarmee kunnen we je verzending traceren als er iets mis gaat. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

STAP 6
Wij nemen je retourzending in behandeling. De terugbetaling is altijd z.s.m. maar maximaal 14 dagen nadat wij de heroepingsmelding hebben ontvangen.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan (inclusief eventuele standaardkosten voor de heenzending) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen na de herroepingsmededeling, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. 

Scandinavischeverf.nl t.a.v Retouren
Savannahweg 71 unit C
3542 AW Utrecht

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.