Rabatdelen schilderen

Home | Rabatdelen schilderen

Rabatdelen schilderen met Jotun

Rabatdelen zijn superhandig om de buitenkant van een huis af te werken of om schuttingen te maken. Zo zijn rabatdelen zo gemaakt om regenwater eenvoudig langs de planken naar beneden te laten lopen. Rabatdelen schilderen zorgt voor een langere levensduur en zorgt voor een langere onderhoudsarme periode. Het is verstandig om rabatdelen snel te behandelen, zoals schilderen, met de juiste producten. Bij Scandinavischeverf.nl hebben wij deze producten en we kunnen je een persoonlijk advies op maat geven. Bestel je bij ons voor 15:00? Dan kan je de volgende dag al aan de slag met de door jouw bestelde producten.

De juiste producten

Voor het schilderen van rabatdelen kun je het beste kiezen voor een elastische verf. Dit komt omdat rabatdelen vaak nog werken. Hierdoor is het belangrijk dat de verf meebeweegt en niet gaat scheuren. Daarom is elasticiteit belangrijk. Daarom kun je het beste kiezen voor Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg of Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Het grootste verschil is de glansgraad. De Tackfarg heeft een zijdeglans afwerking en de Helmatt heeft een extra matte afwerking, zoals de naam ook doet vermoeden.

Beiden soorten verf zijn zeer elastisch, bieden een onderhoudsarme periode van 10 tot 12 jaar en hebben een waterdampdoorlatend systeem. Door de aanwezige pigmenten in de verf wordt het hout van de rabatdelen door het schilderen ook beschermd tegen UV-straling.
Het rendement van beide soorten verf is gelijk, wel is het afhankelijk van het soort hout. Fijnbezaagd hout heeft een rendement van zo’n 7 tot 10 m² per liter en geschaafd hout heeft een gemiddeld rendement van 10 tot 12 m² per liter. Twijfel je over wat voor jou de juiste keuze is betreft de producten? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen al je vragen beantwoorden en waar nodig persoonlijk advies uitbrengen.

Aanbevolen producten

Bekijk alle producten voor het schilderen van rabatdelen.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Stappenplan rabatdelen schilderen

De eerste stap van het schilderen van rabatdelen is het reinigen van het hout. Dit kun je het beste doen met Jotun Husvask. Dit sterke schoonmaakmiddel zorgt dat jouw rabatdelen weer helemaal schoon zijn. Vervolgens kun je het hout schuren. Afhankelijk van het de afwerking van het hout kies je voor een bepaalde korrel. Rabatdelen van onbehandeld hout kun je het beste schuren met korrel 240. Gaat het om behandelde of geschuurde rabatdelen? Dan kun je grover schuurpapier gebruiken van korrel 120 of grover.

Vervolgens maak je de rabatdelen stofvrij en klaar voor het schilderen. Voor ultieme hechting van van de verf, is het verstandig om nog een grondlaag aan te brengen. Het beste product hiervoor is de Jotun Visir Oljegrunning Klar. Deze primer bindt losse houtvezels en zorg voor een goede grondlaag voor de verf. Als je ook kopse kanten gaat verven dan moet je meerdere lagen aanbrengen van de Jotun Visir Oljegrunning Klar. Denk hierbij aan zo’n drie a vier lagen, maar dit mag nat in nat. Zodra dit goed is opgedroogd kun je de rabatdelen schilderen met de Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg of Jotun Demidekk Ultimate Helmatt.

Ten slotte hebben we nog wat tips voordat je de rabatdelen gaat schilderen. Is er hars aanwezig? Verwijder dit dan met een verfbrander en neem het af met een doek die gedrenkt is in thinner. Als het om geïmpregneerd hout gaat is het verstandig om dit eerst een tot twee maanden te laten drogen voordat je de rabatdelen gaat schilderen. Ook is het belangrijk om de zoutkristallen op de rabatdelen te verwijderen met een harde borstel. Ook is het belangrijk om de rabatdelen goed te reinigen voordat je aan het werk gaat, zoals we ook aangeven in het begin van het stappenplan.

Nog advies nodig ondanks ons stappenplan of de uitleg over de producten? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies en antwoord op al je vragen als het gaat om rabatdelen schilderen.

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.