Houten vloer verven

Home | Houten vloer verven

Je houten vloer verven

Wil je jouw houten vloer verven? Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan je vloer beschadigd zijn, moet je houten vloer beschermd worden, de sfeer veranderen of meer ruimte creëren voor het oog. Bovendien is het verven van de vloer goed om vergeling tegen te gaan en is het goedkoper dan een nieuwe vloer te laten leggen terwijl je toch een andere uitstraling kan krijgen.

Natuurlijk is een beschadigde vloer minder mooi en wil je dit verhelpen. Door je houten vloer te verven heb je een goedkopere optie dan een nieuwe vloer terwijl het wel lijkt alsof je een nieuwe vloer hebt. Maar ook als je de huidige vloer niet meer naar wens is of al niet naar wens was, kan een andere kleur heel veel mogelijkheden bieden. Bij Scandinavischeverf.nl hebben we producten van Jotun. Dit Scandinavische product zorgt voor een UV-filter op het hout waardoor de straling wordt tegengehouden. Daarnaast biedt het nog veel meer voordelen. Bestel je bij Scandinavischeverf.nl jouw producten voor het verven van je vloer voor 15:00? Dan heb je ze de volgende dag al in huis! Vanaf €50 zelf gratis thuisbezorgd. Meer weten? Lees dan snel verder.

Stappenplan verven houten vloer

De eerste stap voor het verven van een houten vloer is het reinigen en ontvetten. Hiervoor kun je Jotun Kraftvask gebruiken. Laat het middel vijf minuten intrekken maar niet opdrogen. Was de vloer vervolgens een aantal keer met schoon kraanwater. Vervolgens is het tijd om de vloer te schuren. Het is afhankelijk van de vloer welke korrel je moet gebruiken. Als het gaat om een onbehandelde vloer gebruik je korrel 180 en mocht het nodig zijn om beschadigingen aan te pakken of oude verflagen te verwijderen dan kun je geleidelijk aan grover gaan tot het gewenste resultaat is bereikt. Vervolgens maak je de vloer stofvrij voor je overgaat naar de volgende stap.

De volgende stap is het gronden van de houten vloer. Hiervoor gebruik je de Jotun Kvist OG Sperregrunning. Het beste kun je hiervoor een roller gebruiken die even breed is als de planken van de vloer. Om de juiste hoeveelheid verf te bestellen moet je rekening houden met een verbruik van 8 tot 10 m² per liter. De grondverf is na 1 uur stofdroog en overschilderbaar na 12 uur. Van de grondverf kun je een of twee lagen aanbrengen. Tussen het aanbrengen van de lagen is het verstandig om tussendoor te schuren met korrel 240 voor het beste resultaat. Zo verwijder je de laatste onzuiverheden en zorg je voor een betere hechting tussen de grondlagen en de eindlaag.

Als de grondverf goed droog is, kun je de houten vloer kleuren. Hiervoor gebruik je Jotun Trestjerner Gulvmaling. Deze verf voor jouw houten vloer heeft een verbruik van 6 tot 8 m² per liter. De verf is stofdroog na twee uur en overschilderbaar na minimaal 8 uur. Zorg altijd voor een stofvrije ondergrond en gebruik een schone roller die even breed is als de plank van de vloer. Het is belangrijk om de verf systematisch aan te brengen, constant en in een goed tempo te rollen en per gehele lengte van de plank de naden kwasten en inrollen met de roller. Zorgt voor een goede vloeiing, dus nat op nat inrollen en haal verdikkingen weg met de rol. Is de dekking niet voldoende na de eerste laag? Breng dan nog een laag aan. Schuur hiervoor wel de vloer nogmaals een keer met korrel 240 voor het beste resultaat.

De verf is compleet uitgehard na 7 dagen. Zorg binnen deze dagen dus dat de vloer niet te veel belast wordt. Ben je op zoek naar een verf die zorgt dat de houtnerf van de vloer zichtbaar blijft? Kies dan voor Jotun Trestjerner Gulvlakk. Deze verf is beschikbaar in zijdemat en zijdeglans. Daarnaast heeft de verf een iets lager verbruik van 8 tot 10 m² per liter. Voor het aanbrengen van de Jotun Trestjerner Gulvlakk volg je dezelfde stappen als bij het aanbrengen van de Jotun Trestjerner Gulvmaling.

Aanbevolen producten

Aanbevolen producten voor het verven van houten vloeren.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Alles om de houten vloer te verven

Bij Scandinavischeverf.nl vind je alles om jouw houten vloer te verven. Wij zijn een officiële dealer van Jotun producten. Dit merk heeft zijn oorsprong in Noorwegen en is marktleider als het gaat om het bewerken van houten producten met verf, olie of beits. Door de Scandinavische roots kun je ervan uitgaan dat de verf voor jouw houten vloer van de beste kwaliteit is. In Scandinavië bestaat 90% van de huizen namelijk uit hout en deze huizen worden aan extreme weersomstandigheden blootgesteld. Hier moet de verf dan natuurlijk ook tegen kunnen en dat kan het! Het is daarom ook uitermate geschikt voor gebruik in Nederland, zowel binnen- als buitenshuis.

Ben je op zoek naar advies om jouw houten vloer te verven en welke producten of kleuren je daar het beste voor kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en te adviseren waar nodig. Bestel je je producten voor 15:00? Dan worden ze de volgende dag al geleverd! Ideaal om snel aan de slag te gaan. Heeft de bestelling daarbij een waarde die hoger ligt dan €50? Dan is de thuisbezorging ook nog eens gratis.

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.