Praktische vragen

Home | Hoeveel verf heb ik nodig?

Hoeveel verf heb ik nodig?

Verven is een intensieve klus, maar achteraf altijd een groot verschil. Van een nieuw “gesausde” huiskamer, zoals een echte vakman dat zegt, wordt natuurlijk iedereen blij. Dit wil je dus goed aanpakken voor optimaal resultaat. Je wilt je hier dus goed op voorbereiden. “Hoeveel verf heb ik nodig?”, horen we je vragen. Lees snel verder om daarachter te komen!

Hoeveel muurverf per m2 heb ik nodig?

Afhankelijk van de ondergrond en het door jouw gekozen product heb je een hoeveelheid muurverf nodig. Een nieuw gestucte wand heeft net zoals een onbehandelde grove muur extra muurverf nodig. Op een grove wand gebruik je gemiddeld 1 liter per 5 m2. Waar het op een gladde of behandelde wand 1 liter op 7 m2 kan zijn. Ook hier hangt het dus voornamelijk af van de ondergrond waar je op verft.

Hoeveel kozijnen kan ik verven met 1 liter verf?

Net zoals bij het sausen van de wanden is het bij het schilderen van de kozijnen afhankelijk van de ondergrond hoeveel liter verf je gebruikt. Met 1 liter verf zou je gemiddeld vijf deurkozijnen moeten kunnen schilderen. Dit hangt dus wel af van de ondergrond. Is de ondergrond groot of onbehandeld, dan heb je hier meer liters verf voor nodig. De reden hiervoor is dat een onbehandelde ondergrond meer verf in de poriën zuigt. Het is dus logisch dat er dan meer verf voor nodig is.

Hoeveel lagen grondverf moet ik gebruiken?

Ook hier hangt het af van de ondergrond hoeveel lagen grondverf je moet gebruiken. Kale delen of compleet onbehandeld hout moet minimaal 1 laag hebben voordat het gegrond en afgelakt mag worden. Dat betekend dat er minimaal 2 lagen grondverf aanwezig moeten zijn. Het spreekt voor zich dat een ondergrond die al eerder geverfd is dan minimaal 1 laag nodig heeft.

Hoeveel verf heb ik nu nodig per vierkante meter?

Afhankelijk van de ondergrond is te bepalen hoeveel verf je nodig hebt per vierkante meter. Op een sterkzuigende ondergrond met dus veel poriën gaat 1 liter per 5 m2. Terwijl je bij een behandelde ondergrond 1 liter per 7 m2 kunt gebruiken. Hoeveel muurverf je per m2 nodig hebt is dus erg afhankelijk. Ben jij nu benieuwd naar onze verf? Kijk dan in ons assortiment voor de beste verf voor al jouw schilderwerken!

Heb je nog een andere vraag over verf en dergelijke? Misschien vind je het antwoord op één van deze pagina’s: Hoe lang blijft verf goed?, Hoe lang gaat Douglas hout mee?, Hoe lang moet beits drogen?, Hoe lang moet verf drogen?, Hoe schilder je hout?, Hoe ver moet ik schuren voordat ik ga verven?, Hoeveel verf heb ik nodig voor mijn trap? of Welke verf kan ik het beste gebruiken voor mijn trap?

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.