Praktische vragen

Home | Hoeveel verf heb ik nodig voor mijn trap?

Hoeveel verf heb ik nodig voor mijn trap?

De trap schilderen, je zult zeker niet de eerste zijn die zich vergist in de hoeveelheid tijd die in een trap verven zit. Maar ook hoeveel verf je nodig hebt voor een trap. Hieronder gaan we daar dieper op in! Gelukkig zal de trap voor lange tijd beschermt zijn tegen wat er overheen komt, wanneer je de trap goed geschilderd heb. Lees hieronder snel verder

Hoeveel liter verf heb ik nodig voor een trap?

Hoeveel liter verf je nodig hebt om de trap te schilderen hangt natuurlijk helemaal af van hoe groot de treden zijn, hoeveel treden er zijn en hoeveel lagen verf de trap nodig heeft. Je vergist je namelijk al snel in hoeveel alle kleine vakken van de trap bij elkaar opgeteld zijn. Als ijkpunt kun je daarom 1L verf per 7m2 treden nemen. Wees er wel bewust van dat dit een gemiddelde is. Er zijn zoveel verschillende soorten trappen dat het lastig in te schatten is om een precieze hoeveelheid aan te houden. Maar bestel liever te veel dan te weinig. Het is vervelend als je telkens tussendoor moet stoppen. Ook voor de kwaliteit van de verf.

Welke verf moet ik voor een trap gebruiken?

In ons assortiment vind je een aantal geschikte verven die je voor een trap kunt gebruiken, zoals Trestjerner Gulvmaling. Deze verf wordt uitvoerig getest onder extreme omstandigheden. Dat maakt deze verf uitermate geschikt voor het schilderen van je trap. Aangezien hier met vieze schoenen en voeten overheen gelopen wordt. Je hebt dus sterke verf nodig voor een trap.

Tips voor het verven van jouw trap

Ook voor het schilderen van de trap geldt dat je goed voor moet werken. Denk aan het wassen, schuren en waar nodig repareren en kitten van de ondergrond voordat je gaat verven. Zorg er daarnaast voor dat je een borstel bij de hand hebt. Een kruimel in de verf is natuurlijk erg zonde. Op een trap vallen deze details altijd net wat meer op. Het komt er dus op neer dat je goed voorbereid moet zijn en je werkplek schoon houdt voordat je de trap gaat verven.

Welke verf heb ik nu in welke hoeveelheid nodig?

Voor het schilderen van de trap kies je voor Trestjerner Gulvmaling. Dit is namelijk een sterke verf van goede kwaliteit. Afhankelijk van hoe groot en wat voor type trap je verft, bepaal je hoeveel verf je hiervoor nodig hebt. Gemiddeld kun je rekenen op 1L per 7m2.
Bent u benieuwd naar Trestjerner Gulvmaling verf? Bekijk ons assortiment!

Lees hier over; Hoe lang blijft verf goed?, Hoe lang gaat Douglas hout mee?, Hoe lang moet beits drogen?, Hoe lang moet verf drogen?, Hoe schilder je hout?, Hoe ver moet ik schuren voordat ik ga verven?Hoeveel verf heb ik nodig? of Welke verf kan ik het beste gebruiken voor mijn trap?

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.