Praktische vragen

Home | Hoe lang blijft verf goed?

Hoe lang blijft verf goed?

Wil jij weer verder aan de slag gaan met de verf die al een tijdje in de schuur staat? Maar is deze verf nog houdbaar? En hoe lang blijft verf goed? Dit is erg afhankelijk en hangt dus van verschillende factoren af. Wij verkopen veel verschillende soorten verf. Per soort varieert de houdbaarheid dus ook. Uiteraard hangt het ook af van de manier waarop je de verf bewaart en of het een de verf van a-kwaliteit is of niet. Als je de verf op de juiste manier bewaart, verleng je de houdbaarheid. Lees snel verder voor meer informatie over de houdbaarheid van verf!

Hoe lang is verf houdbaar?

Zoals eerder gezegd hangt het dus al heel erg af van de soort verf. Jotun verf is een van onze merken die van hoge kwaliteit is. Gemiddeld is een potje Jotun verf 3 jaar houdbaar, mits je deze op de juiste manier bewaart! Maak het potje dus altijd goed dicht als je het later nog een keer wilt gebruiken. Daarnaast verschillen de typen verf in houdbaarheid en de manier waarop je het moet bewaren. Een watergedragen verf of muurverf bijvoorbeeld moet goed tegen vorst opgeslagen worden. Als het eenmaal een keer bevroren is geweest, is het onbruikbaar. En dat is natuurlijk erg zonde. De watergedragen verfsoorten zijn over het algemeen wat minder lang houdbaar dan een synthetische verf voor buiten. Deze verfsoorten of muurverf is namelijk maximaal 2 jaar houdbaar.

Hoe herken je onbruikbare verf?

Onbruikbare verf is iets waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Je bent alleen maar verder van huis als je dit zal gebruiken. Onbruikbare verf kun je dan ook op verschillende manieren herkennen. Je herkent het namelijk door de structuur en geur. Wanneer je een watergedragen verf of muurverf te lang bewaart zul je dit snel aan geur merken. Het gaat namelijk stinken. Dan weet je dat je het weg kunt gooien. Synthetische verf zal veranderen in een dikke drap waardoor de verf al onbruikbaar is. Schilderen met zo een dikke drap is natuurlijk vrij lastig. Wanneer de verfsoorten onbruikbaar zijn zullen ze sterk achteruit lopen in kwaliteit. De beschermende werking die het normaal gesproken zou moeten hebben is dan ook weg.

Hoe blijft verf langer houdbaar?

Nu wil je natuurlijk weten hoe je er nu voor zorgt dat de verf langer houdbaar zal zijn. Het begint al bij het schilderen zelf, voordat je de verf opslaat. Door tijdens het schilderen goed om te gaan met de verf kun je namelijk al zorgen dat het langer houdbaar is. Tijdens het schilderen zou je een plastic inzetbeker moeten gebruiken zodat de verf in blik schoon blijft van vuil en stof. Na de schilderbeurt moet de overgebleven verf in het schone en originele verfblik bewaard worden. Je kunt het blik schoon houden door de vellen langs de zijkant weg te halen. “Verse” verf heeft namelijk de allerbeste werking. Ook goed bewaarde verf zal uiteindelijk teruglopen in kwaliteit.

Hoe lang kan je je verf nu bewaren?

Zoals je ziet hangt de houdbaarheid van verf dus van verschillende factoren af. Verf en muurverf blijft lang goed door het op de juiste manier te bewaren en te beschermen tegen vorst en vuil. Uiteindelijk heeft “verse” verf natuurlijk de allerbeste werking. Ook verf dat goed bewaard is zal zijn kwaliteit verliezen. Wil jij dus profiteren van de lange houdbaarheid van Jotun verf? Bekijk ons assortiment met diverse verven voor verschillend hout en verschillende ondergronden dan snel!

Lees ook over de antwoorden op de vragen; Hoe lang gaat Douglas hout mee?, Hoe lang moet beits drogen?, Hoe lang moet verf drogen?, Hoe schilder je hout?, Hoe ver moet ik schuren voordat ik ga verven?, Hoeveel verf heb ik nodig voor mijn trap?, Hoeveel verf heb ik nodig? of Welke verf kan ik het beste gebruiken voor mijn trap?.

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.