Grenen verven

Home | Grenen verven

Zelf grenen verven

Hou jij van duurzaamheid en wacht je liever nog even met nieuw hout kopen voor bijvoorbeeld jouw schuur of schutting? Grenen verven zorgt voor een verlenging van de maximale levensduur. Dit is dan ook de reden dat we bij Scandinavischeverf.nl adviseren om dit te behandelen door te verven of beitsen en impregneren. Om het grenen goed te beschermen tegen alles waar het door beïnvloed kan worden zijn de juiste producten benodigd. Die vind je bij Scandinavischeverf.nl! Heb je advies nodig over het kiezen van de juiste producten of wil je meer weten over de mogelijkheden voor grenen verven? Neem dan contact met ons op. Voor 15:00 bestellen is de volgende dag je producten al in huis!

Beste bescherming voor grenen

Grenen is, net als vurenhout, een populaire houtsoort in Nederland. Het grote verschil is dat grenen iets donkerder is en vaak een grove houtnerf heeft. Het is ook belangrijk om het hout met de juiste producten te behandelen en dit ook tijdig te doen. Ook is tijdig onderhoud goed en dit moet met de juiste producten gebeuren met een goede dikte van de lagen. De juiste hoeveelheid verf of beits zorgt dat de bescherming hoger wordt. De bescherming wordt namelijk bepaald door het aantal lagen dat wordt aangebracht en het pigment in de aangebrachte laag. Voordat je overgaat op het verven van grenen is het belangrijk om het altijd voor te behandelen of te impregneren met Jotun Visir Oljegrunning Klar. Dit product dringt tot diep in de hout door waardoor het een goede ondergrond biedt voor vervolgbehandelingen. Ook zorgt het behandelen met de Visir dat er minder verf of beits nodig is in het vervolg omdat het hout al verzadigd is.

Het beste product om grenen mee te verven is de dekkende beits Jotun Demidekk Ultimate. Bij Scandinavischeverf.nl hebben we twee varianten: Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg en Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Beide hebben dezelfde specificaties zoals een uitstekende elasticiteit, perfecte dekking, bescherming tegen UV, zichtbare houtstructuur en een onderhoudsarme periode tot maar liefst 12 jaar. Het enige verschil tussen de Tackfarg en de Helmatt is dat de Tackfarg een zijdeglans afwerking heeft en de Helmatt een extra matte afwerking heeft.

Aanbevolen producten

Aanbevolen producten voor het verven van grenen bij Scandinavischeverf.nl.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Stappenplan grenen verven

Voor het verven van grenen is het verstandig om een duidelijk stappenplan te volgen. En dat duidelijke stappenplan biedt Scandinavischeverf.nl. De eerste stap die je moet doen is het reinigen van het hout. Als er hars aanwezig is, kun je dit verwijderen met een plamuurmes of verfbrander en het vervolgens afnemen met thinner. Als alle hars is verwijdert moet het hout gereinigd worden met goed reinigingsmiddel. Een goed middel hiervoor is Jotun Husvask of Jotun Kraftvask. Voor de beste reiniging volg je de gebruiksaanwijzing van deze middelen.

De volgende stap is het schuren van het grenen. Wanneer het gaat om onbehandeld grenen, kies je voor korrel 240. Is het behandeld of beschadigd hout? Dan kun je gaan voor korrel 120 of grover als het nodig is. Vervolgens moet het hout natuurlijk stofvrij worden gemaakt. Is dit het geval? Dan is het tijd voor de volgende stap.

De volgende stap is het grenen hout verven of eigen behandelen met Jotun Visir Oljegrunning Klar. Zoals al eerder aangegeven trekt dit diep in het hout waardoor de verf of beits minder in het hout trekt en het impregneren zorgt voor een optimale bescherming. Bij onbehandeld hout is rondom een laag voldoende. Maar op de kopse kanten is het verstandig om drie tot vier lagen nat in nat aan te brengen. Iedere laag kan binnen twee uur worden aangebracht, dan is de Visir namelijk nog nat. Let er wel op dat het hout enkel verzadigt is, er mag geen laag komen.

Als het grenen is geïmpregneerd met de Visir en het plakt niet meer, dan kun je starten met het aanbrengen van de Jotun Demidekk naar keuze. Wel kun je er nog voor kiezen om met een hele fijne korrel (denk aan 320) het hout een keer te schuren voor een nog betere hechting. Voor het beste resultaat verf je met de nerfrichting mee. Bij nieuw hout is het verstandig om minimaal twee lagen aan te brengen.

Heb je nog vragen over het grenen verven of een van de stappen die je moet doorlopen? Of heb je advies nodig voor het kiezen van de juiste producten voor jouw project? Neem dan contact op met Scandinavischeverf.nl. Wij staan klaar voor het beantwoorden van jouw vragen en het geven van persoonlijk advies. 

Bestel je de Jotun producten bij ons voor 15:00? Dan kun je er de volgende dag al mee aan de slag! Bestel je bovendien voor meer dan €50? Je bestelling wordt in dat geval gratis thuisbezorgd. Alles voor het verven van grenen vind je bij Scandinavischeverf.nl.

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.