Douglas hout schilderen

Home | Douglas hout schilderen

Douglas hout heeft een maximale levensduur van 15 jaar. Om de levensduur van het hout te maximaliseren is het verstandig om bescherming te bieden aan het Douglas hout door het te schilderen. Bij Scandinavischeverf.nl hebben we hier verschillende oplossingen voor, op basis van verf, beits of olie. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen schimmels, insecten, vergrijzing en andere gevolgen van het weer. Bovendien kun je bij ons terecht voor advies op maat. Contact is mogelijk via WhatsApp.

Douglas verf of beits

De beste bescherming voor Douglas hout, krijg je door het schilderen met een dekkende beits. De echte bescherming van verf of beits wordt bepaald door de hoeveelheid pigmenten in de verf of beits en het aantal aangebrachte lagen. Er zit meer pigment in een dekkend product dan een transparant product. Hierdoor biedt een dekkende beits of verf een betere bescherming dan een transparante variant. Maar niet alleen de hoeveelheid pigment is belangrijk. Ook is het belangrijk dat de beschermlaag op het Douglas hout damp-open en flexibel is. Een goede dampdoorlatendheid zorgt ervoor dat het vocht kan verdampen vanuit het hout. Doordat het vocht kan verdampen uit het hout, wordt houtrot en het ontstaan van blaasjes voorkomen. Een goede flexibiliteit van de beits of verf zorgt dat de aangebrachte laag niet barst wanneer het hout aan het krimpen of uitzetten is. 

Bij Scandinavischeverf.nl hebben we diverse producten van het kwaliteitsmerk Jotun voor het schilderen van Douglas hout. Deze producten komen uit Scandinavië waar ze veel hout gebruiken in de woningbouw maar waar ze ook te maken hebben met extreme weersinvloeden. Al deze ervaring hebben ze bij Jotun gebruikt om tot top-kwaliteit producten te komen die ook in Nederland zeer goed tot hun recht komen. Onze producten van Jotun kun je op al het Douglas hout schilderen. Of het nou gaat om het schilderen van onbehandeld of geïmpregneerd of zwart gedompeld Douglas hout en of het nou een overkapping, veranda, tuinhuis of schutting is. De Jotun producten beschermen jouw Douglas hout, waar het ook voor gebruikt is.

Jotun producten voor Douglas hout

Zoals gezegd hebben we bij Scandinavischeverf.nl diverse producten van Jotun om jouw Douglas hout te schilderen. Als je op zoek bent naar verf voor Douglas hout, dan kun je bij het Jotun assortiment kiezen voor Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg of Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Deze dekkende hybride beitsverven op waterbasis zijn gemiddeld tussen de 10 en 12 jaar onderhoudsarm, laten de houtstructuur duidelijk zichtbaar en de houtnerf wordt geaccentueerd. Het fijne is dat ze beide een bescherming tegen UV bieden, gemakkelijke te verwerken zijn en een perfecte dekking bieden. Het grootste verschil is de glansgraad. De Demidekk Ultimate Tackfarg is zijdeglans en de Demidekk Ultimate Helmatt is extra mat. 

Ben je op zoek naar een echte beits om het Douglas hout mee te verven? Dan kun je gaan voor de Jotun Demidekk Strukturlasyr. Deze transparante waterverdunbare houtbeits heeft een zijdeglans afwerking en is tussen de 6 en 8 jaar onderhoudsarm. Bovendien biedt het een uitstekende bescherming tegen UV, is het elastisch en waterdampdoorlatend. Het is een duurzame afwerking van jouw Douglas hout dat de houtnerf accentueert.

Wil je toch liever een olie om je Douglas hout te beschermen? Ook dan zit je bij Scandinavischeverf.nl goed. Voor het oliën kies je voor Jotun Treolje Solvent. Deze transparante olie is op terpentine basis en beschermt het hout tegen vergrijzing en het indringen van vocht. Net als de beitsen en verf is Jotun Treolje Solvent waterdampdoorlatend. Het dringt diep tot in het hout. Meer weten over de producten van Jotun om Douglas hout te schilderen of kom je er niet uit wat de beste keuze voor jouw situatie is? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en te adviseren waar nodig.

Aanbevolen producten

Aanbevolen producten voor het schilderen en behandelen van Douglas hout.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Stappenplan Douglas hout schilderen

De eerste stap voordat je het Douglas hout kan schilderen is het hout reinigen en ontvetten. Dit kun je het beste doen met Jotun Husvask. Het ontvetten en reinigen is een zeer belangrijk onderdeel van het afwerken van Douglas hout. Vervolgens moet het hout geschuurd worden. Bij onbehandeld hout kun je dit doen met korrel 240. Is het behandeld of beschadigd hout? Kies voor het schuren dan voor korrel 120 of grover indien nodig. Na het schuren van het Douglas hout moet het stofvrij worden gemaakt en kun je het gronden. Kies hiervoor voor Jotun Visir Oljegrunning Klar. Dit is de beste grondlaag. Het bindt losse houtvezels en zorgt ook nog eens voor een goede ondergrond voor vervolgbehandelingen. Na het gronden kun je het beste het behandelde hout nog een keer schuren met een fijne korrel zoals korrel 320. Hierdoor wordt de hechting tussen de aangebrachte lagen beter en is het mogelijk om vuil te verwijderen. Natuurlijk moet je na het schuren het hout weer stofvrij maken. Vervolgens kun je het Douglas hout schilderen met verf, beits of olie die we eerder hierboven hebben genoemd.

Alles voor het schilderen van Douglas hout vind je bij Scandinavischeverf.nl. Wij hebben de beste producten van het kwalitatief hoogwaardige merk Jotun. Met de producten van Jotun bescherm jij je Douglas hout met verf, beits of olie tegen schimmels, weersinvloeden en meer. Neem contact met ons op als je nog vragen hebt of bestel direct je producten om Douglas hout te schilderen. Bestel je bij ons voor 15:00? Dan heb je de volgende dag alles al binnen en kun je aan de slag. Ook voor persoonlijk advies kom je bij Scandinavischeverf.nl.

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.