Canexel

Home | Canexel

Canexel schilderen om de duurzaamheid te verlengen

Canexel is een kant en klare gevelbescherming systeem dat gemaakt is van geperste houtvezels met een kunststof toplaag welke in de fabriek al wordt voorzien van een afwerking met lak. De houtstructuur wordt gegeven door een houtprofiel er in te persen. Dit zorgt ervoor dat het ondanks het gebruik van kunststof het er toch uitziet als hout. Canexel blijft wel kwetsbaar bij de regen- en kopse kanten. Daarom is het verstandig om beschadigingen en barsten te voorkomen door het te bewerken met Jotun Demidekk Ultimate. Het is door deze Canexel verf namelijk niet meer tastbaar voor weersomstandigheden. Meer weten over het schilderen en behandelen van Canexel met Jotun producten? Lees dan verder of neem contact met ons op!

Canexel schilderen in plaats van vervangen

Op het internet zijn veel adviezen om Canexel te vervangen in plaats van te schilderen. Dit omdat het veel werk zou zijn en kostbaar is om iedere paar jaar een schilder te laten komen. Maar natuurlijk kun je ook zelf de kwast of roller oppakken en het materiaal schilderen met de Canexel verf Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg. Zeker wanneer je dit al snel doet, is de Canexel onderhoudsarm. De kwaliteit en duurzaamheid van deze dekkende beits zorgt dat het lange onderhoudsintervallen mogelijk maakt. Bovendien heeft het een hoge elasticiteit waardoor het meewerkt met de gevelbekleding. Hierdoor voorkom je dat er barsten en scheuren ontstaan in de ondergrond. En het voorkomen van deze barsten en scheuren zorgt dat er geen vocht in de Canexel kan trekken waardoor de gevelbekleding voor de komende jaren beschermd is.

In tegenstelling tot een lak is de Canexel verf Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg vochtregulerend waardoor de gevelbekleding niet afsluit. Dit kan namelijk zorgen voor scheurvorming en het kan er zelfs voor zorgen dat de verflaag zich onthecht van de ondergrond. Zowel de Demidekk Ultimate Tackfarg (zijdeglans) als de Demidekk Ultimate Helmatt (extra mat) zijn dekkend, hebben een droogtijd tussen de 30 en 60 minuten en zijn overschilderbaar na 3 uur. Beide soorten Canexel verf zijn te verwerken met een kwast, roller of verfspuit.

Aanbevolen producten

Alle producten voor het behandelen en schilderen van Canexel.

50% Korting

18,62

44,96

27,10

1,10

1,36

3,00

Duurzaamheid verlengen met Canexel

Zoals gezegd is het Canexel schilderen met Jotun Demidekk Ultimate helaas niet onderhoudsvrij maar onderhoudsarm. Onderhoudsvrij bestaat helaas niet. Het is daarom belangrijk om de ondergrond goed te onderhouden om de duurzaamheid te verlengen. Het afwerken met de Demidekk Ultimate Helmatt en andere matte afwerkingen maakt de kans wel groter dat de vuil zich hecht aan de ondergrond. Bovendien heb je aan de onderkant van de gevel altijd last van opspattend vuil.

Wil je niet te veel tijd besteden en kosten maken voor het onderhoud? Gebruik dan de Canexel verf Jotun Husvask. Door periodiek het Canexel schoon te maken met een mix van water en Husvask verleng je de duurzaamheid hiervan. Bestel bij Scandinavischeverf.nl alles om jouw Canexel te behandelen! Bestel op werkdagen voor 15:00 en je kunt de volgende dag al aan de slag!

Cookie melding
“Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.”.